Friday, December 17, 2021

Uppsatser om kvinnor

Uppsatser om kvinnor



Hon anstränger sig aldrig för att försvara detta påstående, uppsatser om kvinnor, helt enkelt erbjuda det som en medfödd sanning. Felbetygsbok. De första två och ½ uppsatserna var väldigt roliga; hennes koncept och skrivande är tidlösa eller utanför tiden. Hon ser kvinnan som hon har blivit så beskriven i det uppenbarade ordet och ändå ser hon också var vi är så kortsynta. Endast, moderligheten måste vara den som inte stannar inom den snäva kretsen av blodssläktingar eller av personliga vänner; men i enlighet med modellen av barmhärtighetens moder, det uppsatser om kvinnor har sin rot i universal divin Varje kvinna borde läsa den här boken.





Se ett problem?



Goodreads hjälper dig att hålla reda på böcker du vill läsa. Vill du läsa spara... Vill läsa Läser just nu Läser. Andra upplagor. Förstora omslaget. Felbetygsbok. Uppdatera och försök igen. Öppna förhandsgranskning Se ett problem? Detaljer om annat:, uppsatser om kvinnor. Tack för att du berättade om problemet. Återgå till boksidan. Förhandsvisning — Essays on Woman av Edith Stein. Essäer om kvinna av Edith Stein. Av Edith Stein, St. Teresa Benedicta från korset O. Åtta uppsatser på temat kvinnan och hennes kall, med register.


Med anledning har Edith Stein kallats "den mest betydelsefulla tyska kvinnan under detta århundrade. Denna andra reviderade upplaga av Essays on Woman innehåller textkorrigeringar, viktiga nya kompletterande data och tidigare otillgängligt material om lekmanna- och religiösa kvinnors andlighet. Dessa essäer kristalliserar långa timmars erfarenhet av undervisning i klassrummet och på talarens plattform i jakten på att uppfylla roller för kvinnor i alla samhällsskikt. Recensioner "Varje sida i dessa essäer avslöjar ett sinne, aldrig doktrinärt eller rufsigt, utan ganska lugnt, graciöst, omfattande, orädd och djupt hängiven till ett sökande efter sanning. Egan, Horizons "Denna nyligen reviderade utgåva ... är en värdefull text. Skaffa en kopia. Pocketsidor.


Fler detaljer Originaltitel. Andra upplagor Alla upplagor Lägg till en ny upplaga Kombinera. Vänrecensioner. För att se vad dina vänner tyckte om den här boken, vänligen registrera dig. För att ställa frågor till andra läsare om Essays on Woman vänligen registrera dig. Listor med denna bok. Community recensioner. Visar medelbetyg 4. Betygsinformation. Fler filter. Sorteringsordning. Start uppsatser om kvinnor recension av Essays on Woman. 26 apr, booklady betygsatte den att den var fantastisk · recension av en annan utgåva Rekommenderar den för: alla kvinnor, uppsatser om kvinnor. Hyllor:familj, andliga favoriter, kvinnlig utbildning, äntligen klar med detta. Jag har läst och läst om, lagt mig ner, uppsatser om kvinnor, plocka upp, börja om och fundera över de olika essäerna i den här boken under en lång, lång tid nu.


Jag vet att jag kommer att rekommendera dem till min karmelitgemenskap - för dem som bekänner sig och letar efter något riktigt bra att diskutera i grupp. Jag vet att jag skulle älska att diskutera detta i en grupp. Mest för att jag tror att de är mer användbara för läsaren av den här texten som de är. Varje uppsats är en fristående del och kanske intresserar olika läsare eller inte. Visdomen är tidlös. Faktum är att Stein var före sin tid, uppsatser om kvinnor. Jag erbjuder följande exempel, som var undangömt på de sista 20 sidorna i boken. Detta kommer från uppsatsen är uppsatser om kvinnor Kyrka, kvinna och ungdom och hon talar om vikten uppsatser om kvinnor kvinnor i unga kvinnors moraliska bildning.


Hon skriver: …Det skulle vara mamman som har den primära kallelsen att göra detta, uppsatser om kvinnor. Men hur få mammor, även de goda samvetsgranna, uppsatser om kvinnor, kan göra det ordentligt! Prästen som är kateket eller moderator ställs här också inför en närmast olöslig uppgift. Även mogna kvinnor har nästan alltid väldigt svårt att prata lugnt och förbehållslöst om sex, för för dem är det nästan obestämbart uppsatser om kvinnor upp med de mest intimt personliga överväganden, uppsatser om kvinnor. Jag kan inte säga hur glad jag blev av att läsa detta! Tack kära Edith, St.


Teresa Benedicta. Det är ord som måste sägas, måste höras. 5 augusti, I "Problems of Women's Education" fortsatte jag att gå fram och tillbaka mellan att vilja gråta och be. Hon skriver: 'Vi har diskuterat det trefaldiga målet för kvinnors utbildning: fulländad mänsklighet, ren kvinnlighet och fullt utvecklad individualitet. I uppsatser om kvinnor, vi har tagit hänsyn till det stora uppsatser om kvinnor av kulturell tradition. Hon övervägde unga kvinnors framtida lämplighet för äktenskap, moderskap och även för singelcelibat, och diskuterade allt med realism, uppsatser om kvinnor, enkelhet, raffinerad skönhet. 25 juli, I sin "Principles of Women's Education" talar hon om "nådens kraft" och beskriver ett system som jag bara kan föreställa mig med förundran och vördnad. Allt medan hon skrev detta började Adolf Hitler och hans ligister sin onda uppgång i andra delar av Tyskland, vilket skulle sätta stopp för allt det goda som Ms.


Stein föreställde sig. Och ändå har det? 22 juli, I slutet av uppsatsen "Den kristna kvinnans andlighet" avslutar Stein med dessa ord: 'Den genomgående riktade undersökningen kan sammanfattas så: endast genom att hämta från den eviga maktkällan kan kvinnan utföra de funktioner till vilka hon kallas av natur och öde. Å andra sidan kan varje kvinna som lever i evighetens ljus uppfylla sitt kall, oavsett om det är i äktenskapet, i en religiös ordning eller i ett världsligt yrke. Så jag tog upp den igen igår kväll fast besluten att avsluta den denna gång. Min introduktion till Edith Stein kom tillbaka på s innan hon hade helgonförklarats. Påven Johannes Paulus II saligförklarade syster Teresa Benedicta av korset hennes karmelitnamn den 1 maj och helgonförklarade henne den 11 oktober. Men Edith föddes i en observant judisk familj och blev en självförklarad ateist som tonåring.


Det berodde på att läsa självbiografin om Teresa av ÁvilaOCD, The Life of Saint Teresa of Ávila by herselfuppsatser om kvinnor, att hon leddes till den katolska tron. Essays on Woman är den femte volymen i den auktoriserade upplagan av The Works of Edith Stein. Den innehåller ett urval av artiklar på temat kvinna. De första två och ½ uppsatserna var väldigt roliga; hennes koncept och skrivande är tidlösa eller utanför tiden. Stein har en evig syn på kvinnan, uppsatser om kvinnor. Vissa skulle kalla detta bibliskt. Hon ser kvinnan som hon har blivit så beskriven i det uppenbarade ordet och ändå ser hon också var vi är så kortsynta.


Jag ser fram emot att ta med exempel men min tid är begränsad. Denna recension kommer att fortsätta när jag läser de återstående uppsatserna. 26 april, För flera år sedan läste jag delar av några av dessa uppsatser. De som jag läste var utmärkta, djupgående och extraordinära! Det är min övertygelse att Edith Stein, St. Teresa Benedicta från korset, uppsatser om kvinnor, kommer att bli en läkare i kyrkan en dag. och uppdrag i samma. De gör för mycket berusande läsning. Jag skulle vilja sätta henne och Simone Weil tillsammans i ett rum och bara vara mus och lyssna på, förutom att jag förmodligen inte skulle förstå en sak som de sa.


Precis som Weil var Stein briljant! Jag listade detta som "läst" för flera år sedan med varningen att jag skulle återkomma till det uppsatser om kvinnor. Ändra det till "läser för närvarande" nu som andlig läsning för karmelitbildning. flagga 34 gillar · Gilla · uppsatser om kvinnor recension. Se alla 10 kommentarer. Jan 01, Fader Nick betygsatte att det verkligen gillade det Hyllor: tro-och-kulturuppsatser om kvinnor, bibelvetenskap teologi-straight-upgender-bender, uppsatser om kvinnor. På grund av sin unika struktur är den katolska kyrkan kanske mänsklighetens sista bålverk, för genuin uppskattning av skillnaden mellan könen.


Under denna mellanperiod ägnade sig Stein bland mycket annat åt en artikulation av en teo. På grund av sin unika struktur är den katolska kyrkan kanske mänsklighetens sista bålverk, för genuin uppskattning av skillnaden mellan könen. Under denna mellanperiod ägnade Stein sig åt bland mycket annat uppsatser om kvinnor artikulering av en teologisk vision av kvinnlighet som både erkände de otaliga förändringarna i hur kvinnor betraktades och hur de betraktade sig själva såväl som teologoumena av kristen uppenbarelse.


Med omvälvningen som genererades av första världskriget och de efterföljande återhämtningsansträngningarna som tog hjälp av både män, kvinnor och barn, ifrågasattes traditionella kvinnliga roller. Kvinnor verkade vara kapabla att prestera på just de områden som de tidigare nekat dem.





personligt svarsuppsatsformat



Det är en sådan njutning att gå djupare in i ett ämne som du inte hade gått djupt in på tidigare. Hennes diskussion om den feminina själen, kvinnors yrken breda användning av yrken här, och deras utbildning tog fram många punkter som jag inte hade uppehållit mig vid tidigare. Några av de distinktioner hon gjorde var jag allmänt medveten om, men detta satte dem mycket mer i fokus. Det fanns mycket material att reflektera över här och så mycket av det hon har att säga är värdefullt generellt. Jag önskar att jag kunde sammanfatta dessa essäer på ett adekvat sätt eftersom jag tror att de skulle vara användbara utanför ett akademiskt sammanhang och i hemmet när det gäller utbildning av flickor och deras uppfostran. flagga 3 gillar · Gilla · se recension.


29 juli, Ariana betygsatte att det verkligen gillade det Hyllor: kristen , filosofi-andlighet. Det här är en fantastisk bok, full av visdom och lämpliga reflektioner över den kristna kvinnans natur. Men den är så packad med viktiga insikter och innehåll att det ofta är en tät läsning - det är därför det tog mig över ett år att ta mig igenom hela boken. Det stannar där på staketet mellan att vara oerhört användbar men också svår att förstå för lekkvinnan. Edith Stein är en kvinna i sin egen tid, och några av hennes reflektioner måste sättas i ett sammanhang med den historiska platsen. Detta är en fantastisk bok, full av visdom och lämpliga reflektioner över den kristna kvinnans natur.


Edith Stein är en kvinna i sin egen tid, och några av hennes reflektioner måste sättas i ett sammanhang med den historiska plats och tid då de skrevs. Ändå, som hon träffande bekräftar i den sista uppsatsen, "Vår grund kan inte darra eftersom vi har byggt på fast mark, vårt ideal är ett som existerar före alla tider och som kommer att bestå för alla tider. Det är också därför det är en djupt upplysande bok, trots alla sociala skillnader vi står inför nästan år senare: för den kristna kvinnan är fokus på Gud och hans rike som det yttersta målet den flytväst som gör det möjligt för henne att hålla en fast grund bland allt. världens motstridiga budskap, inklusive de nuvarande extremerna av kvinnoförnedrande kvinnohat eller manshatande radikal "feminism".


Som St. Johannes Paulus II skrev i: "När man omvandlar kulturen så att den stöder livet intar kvinnor en plats, i tanke och handling, som är unik och avgörande. flagga 2 gillar · Gilla · se recension. 13 mars, Joseph betygsatte att det verkligen gillade det. St Edith Stein var ett geni, bara inte i sfären av att skriva en fängslande bok. Visa alla 4 kommentarer. 20 jan, Cris bedömde att det var fantastiskt Hyllor: feminism , teologi. För de teologiskt, filosofiskt lagda eller för kvinnor som uppfostrar -- en fantastisk bok. Stein är en förstklassig intellektuell och teolog. Hennes essäer om kvinnors natur är djupt väl förankrade i katolska tänkares historia, men de essäer som presenterades här var adresser som de inte kommer med en utökad diskussion om varifrån idéerna kommer.


Du måste vara väl bevandrad i Thomism och Patristics för att kunna plocka fram de insikter som denna judiska konvertit är för teologiskt, filosofiskt inställda eller för kvinnors utbildare -- en fantastisk bok. Du måste vara väl insatt i Thomism och Patristics för att kunna plocka fram de insikter som denna judiska konvertit förfinade till en ganska sammanhållen teori om kvinnan. Det är dock en mycket insiktsfull blick på kvinnors andliga liv, för både historisk kvinna och prelapsarisk kvinna.


Men den här boken är också en praktisk guide för alla kvinnor som vill ordna sitt inre liv efter Guds vilja, med en uppriktig blick på styrkorna och svagheterna i vår natur. Det var spännande att äntligen upptäcka en kvinna och en teolog med sådana intellektuella och moraliska gåvor. Visa 1 kommentar. 2 maj, E. betygsatt det gillade det verkligen · recension av en annan utgåva Hyllor: kultur , kön. Dessa essäer ger en titt på Steins syn på kvinnor över tid. Som ett resultat är de första uppsatserna svagare, och de upprepar varandra på sina ställen.


Trots den svagheten är Steins åsikter fascinerande, särskilt för dem som aldrig har blivit utsatta för synpunkterna från den katolska nya feminismen. Medan andra feminister förnekade att män och kvinnor har några skillnader, argumenterade Stein för en syn på feminin identitet som så småningom skulle bekräftas av vetenskaplig forskning. Individuell personlighet Dessa essäer ger en titt på Steins syn på kvinnor över tid. Individuella personligheter skiljer sig åt, men män och kvinnor har vissa generella skillnader. Men, menar Stein, är detta inte ett skäl att begränsa kvinnors möjligheter, vilket kan hämma kvinnors förmåga att leva upp till sin potential som kvinnor. Thomister kan slappna av – även om Stein var en fenomenolog, är detta inte i första hand ett filosofiskt verk, och de kommer att hitta mycket i dessa skrifter att uppskatta.


Aug 07, Mariah Dolenc betygsatte att det verkligen gillade det. Ett otroligt rikt dyk i kvinnans och det femininas natur. Det tog mig ett tag att läsa på grund av dess avancerade språkanvändning och värt varenda minut. Det har förbättrat mitt liv och hur jag ser mig själv som kvinna. 24 feb, Mobile Library betygsatte att det var fantastiskt · recension av en annan utgåva Hyllor: kvinna , facklitteratur , utbildning. Den här recensionen har dolts eftersom den innehåller spoilers. För att se den, klicka här. Citat från Kvinnan, hennes roll enligt natur och nåd. Inbjudan till det kristna kvinnolivet är en kallelse från Gud till själens utbildning Gemütsbildung.


Skolutbildningen, enligt essensen Sosein av den kvinnliga naturen, är inriktad på kunskapen om den levande och konkreta personen, sedan till humaniora, och utbildnings- och psykologiska vetenskaper, såväl som till den religiösa träningen. Inbjudan till yrkesverksamheten Beruf är en uppmaning från Gud berufen till sin egen kallelse. Framför allt är nådens förvandlande verkan näring av nattvarden och kyrkans liturgi. Författaren förkroppsligar och uttrycker en kristen uppfattning om mänsklig bildning Bildung som tar hänsyn till kvinnors roll i livet och i världen. Värt att läsa och en djupare reflektion. flagga 1 gilla · Gilla · se recension.


8 apr, Megan Uy la till det Hyllor: övergivna. Teresa Benedicta från korset fascinerande - en judisk konverterad till katolicismen som gick med i karmeliternas systerskap och skickades till de nazistiska koncentrationslägren där hon dödades och, i , helgonförklarad av påven Johannes Paulus II. Intressant nog, samtidigt som hon avfärdar möjligheten för kvinnor i prästadömet helt och hållet, är hon också noga med att notera att det inte finns något med kvinnor som gör dem i sig olämpliga för prästadömet och att kyrkan kanske en dag kommer att förändras. Jag undrar, om hon hade levt, hur hennes tänkande skulle ha utvecklats.


Jag övergav bara den här boken för att jag hade lånat den genom fjärrlåneprogrammet från Regis College i Weston, MA och inte kunde förnya den. 14 maj bedömde Alexcal att det var fantastiskt. Mycket läsning om kvinnlighet. Jag tror att Stein har en utmärkt förståelse för de grundläggande skillnaderna mellan den manliga och kvinnliga naturen. Mycket uppfriskande med tanke på att moderna feminister inte bara hävdar att båda, inte bara är lika i alla aspekter, utan antyder att alla män är underlägsna kvinnor. I sina essäer delar hon med sig av sin förståelse för hur civilisationen har utvecklats så mycket att det nu är möjligt för kvinnor att vara en del av varje yrke precis som vilken man som helst.


Inte nog med det, hon hävdar till och med en mycket läsning om kvinnlighet. Inte nog med det, hon hävdar till och med att kvinnor som har vissa naturliga egenskaper till och med kan ge ett nytt perspektiv och ge ännu bättre och mer hållbara lösningar på alla jobb i samhället. Fantastiskt att se kvinnor som delar med sig av de saker de kan tillföra den moderna världen. Maj 09, Dominik betygsatte det att det var fantastiskt Hyllor: i-own. En vacker, rik bok, fylld med insikter i feminin psykologi och grundad i katolsk teologi. Den här boken fungerar som en kraftfull illustration och förklaring av de djupa skillnaderna mellan män och kvinnor.


Enkelt uttryckt hjälpte det mig att bättre förstå kvinnor. Om jag någonsin blir behagad med döttrar, kommer jag att återvända till den här bokens kapitel om kvinnlig utbildning, som Ms. Stein går in i detalj om flickors unika utbildningsbehov. Denna översättning lyser, med klar, läsbar prosa som flödar naturligt. 10 feb, Louise betygsatte att det verkligen gillade det Hyllor: teologi. Varje kvinna borde läsa den här boken. Begreppen är inte svåra att förstå, och hon håller också uppmärksamheten hos de mer akademiskt utbildade. Endast, moderligheten måste vara den som inte stannar inom den snäva kretsen av blodssläktingar eller av personliga vänner; men i enlighet med modellen för barmhärtighetens moder måste den ha sin rot i universell gudomlighet. Varje kvinna borde läsa denna bok.


Endast, moderligheten måste vara den som inte stannar inom den snäva kretsen av blodssläktingar eller av personliga vänner; men i enlighet med modellen för barmhärtighetens moder måste den ha sin rot i universell gudomlig kärlek till alla som är där, ansträngda och belastade" 13 maj, Anna Rose bedömde att det var fantastiskt. Edith Stein aka St. Teresa Benedicta från korset var en briljant tysk filosof. Jag kommer definitivt att referera till det igen eftersom jag känner att jag precis skrapat på ytan vid en första genomläsning. 21 sep, Erik markerade det som att läsa Hyllor: katolsk-livstid-läs-plan. Ingår i avsnittet "Övrigt" i Fr.


John McCloskeys bok Catholic Lifetime Reading Plan. 22 okt, Katie Doyle bedömde att det var fantastiskt · recension av en annan utgåva. Den bästa boken om kristen kvinnlighet som jag någonsin har läst. 25 nov, Andrea tyckte att det var fantastiskt. Jag läser detta i bitar eftersom det är väl uppdelat i kapitel och avsnitt. Den har så många användbara insikter. Jag skulle absolut rekommendera det. Jun 03, Jen betygsatte det att det var fantastiskt · recension av en annan utgåva Hyllor: katolsk-teologi , facklitteratur , teologi-om-kroppen , inspirerande-kvinnor , äktenskap , filosofisk , andlig riktning , social-kommentar , brevform , klassiskt och grundläggande.


Det här handlade helt och hållet om utbildning av kvinnor för varje yrke hon kunde välja – inklusive jobb. Landet var i förändring om hur man skulle reformera sitt utbildningssystem. Den läser som en JP2 encyklika, och jag ser hur påven Johannes Paulus 2 var starkt influerad av hennes arbete. Och självklart är hennes författarskap kortfattat, praktiskt och professionellt, eftersom St Edith Stein var professor i filosofi i sin egen rätt och framtida karmelitnanna innan. Detta handlade helt om utbildning av kvinnor för varje yrke hon kunde välja - inklusive jobb. Och självklart är hennes författarskap kortfattat, praktiskt och professionellt, eftersom St Edith Stein var professor i filosofi i sin egen rätt och framtida karmelitnanna före sin död i Förintelsen.


Det finns vackra stycken om eukaristins centralitet, i ett religiöst kall, ett kall till äktenskap eller ett kall till singelskap. Viktigt är också det centrala i den religiösa bildningen av kvinnor genom skolarbete. Hon förespråkade bildandet av eleven över att överväldiga dem med för mycket ämne i skolan. Hon värderade företrädet för bildandet av förnuft framför passivt lärande så att studenten kunde utvärdera världen objektivt. Hon föreställde sig en slags Montessori-utbildning för alla årskurser med praktiska tillämpningar av lärande. Hon förespråkade också humaniora och konst som en utbildning i det sanna, goda och vackra där Gud är. Studenten tar examen med förmågan att fullfölja sitt ämne passion och yrke på egen hand - med en kärlek till lärande och det kritiska tänkandet för att uppnå det.


Hennes nation hanterade bara tillströmningen av kvinnor till arbetskraften efter första världskriget och förlusten av män och en feministisk rörelse som gav kvinnor rösträtt. Edith Stein stödde båda dessa förändringar, inte av rättfärdig feministisk ilska, utan på grund av de praktiska behoven hos kvinnor som mötte efterkrigstidens fattigdom utan arbete. Hon svarar med tacksamhet för den sekulära feministiska rörelsens insatser och förespråkade en katolsk feministisk rörelse som ett svar på den sekulära. På så sätt kunde vi fortsätta den ursprungliga rörelsen men humanisera den med nattvarden. Detta ger mig sammanhang för drivkrafterna bakom den ursprungliga feministiska rörelsens plötsliga försvinnande av män från världskrigen och svårigheterna.


Detta humaniserar den tiden i historien för mig, där människor reagerade på den tidens hjärtesorg. Och i dag, med en gemensam kärna och alla utbildningsreformer, förvånar det mig att vi fortfarande sitter fast på samma plats i utvecklingen av läroplanen. flagga Gilla · se recension. Aug 06, Maureen betygsatte att det gillade det. Jag beundrar Edith Stein och, ännu viktigare, jag beundrar djupt min syster som gav mig den här boken, som hon älskar. Hon anstränger sig aldrig för att försvara detta påstående, utan erbjuder det helt enkelt som en medfödd sanning. Även om hon gjorde det, har jag svårt att föreställa mig att jag skulle beundra Edith Stein och, ännu viktigare, jag beundrar djupt min syster som gav mig den här boken, som hon älskar.


Även om hon gjorde det, har jag svårt att föreställa mig att jag skulle tycka att det är övertygande eftersom det är så motsatsen till mina egna observationer och erfarenheter och, egentligen, mina värderingar. 17 juli, Emily Simon betygsatte att det gillade det. Jag ger den här boken tre stjärnor bara för att några av uppsatserna som fanns i var mycket svåra att vada igenom och hennes idéer upprepades hela tiden. Så många vackra insikter gömdes dock i dessa djup, och Edith Steins förståelse av den feminina själen är något samhället borde återvända till i denna tidsålder. 25 jan, Taryn tyckte att det var fantastiskt. Edith Stein har fördjupat min förståelse för kön, tro och kallelser.


Som författare och talare på temat kvinnors ledarskapsutveckling berikade den här boken mitt personliga och professionella liv så mycket. Jan 12, Nalbert betygsatte det att det var fantastiskt. Det tog mig ganska lång tid att läsa den här boken men den var väl värd det. Jag beundrar Edith Stein så mycket. Jag tror att hon verkligen säger värdet och skönheten i sann kvinnlighet och arbetade hårt för att sprida sanningen. Boken är tät, men fylld med så många klumpar. Teresa Benedicta, be för oss! 25 jan, Anna tyckte att det var fantastiskt. Utan tvekan är detta en av de bästa böckerna jag någonsin läst. Den praktiska inverkan som Edith Steins skrifter har haft på mitt liv, särskilt andligt, är enorm. Jag rekommenderar henne helhjärtat till alla som bryr sig om att förstå kvinnor bättre. 17 nov, Isabella Fischer betygsatte det att det var fantastiskt · recension av en annan utgåva Hyllor: kvinnor , helgon.


Överväldigande vacker. Jag har plockat upp och lagt ifrån mig den här boken i ungefär sju månader och äntligen avslutat den. Den var intellektuellt stimulerande om än lite torr ibland men en av de viktigaste böckerna jag någonsin har läst. 11 april, Hope Henry betygsatte att den verkligen gillade den. Edith Stein erbjuder några tankeväckande teorier om kvinnors natur, kvinnors utbildning och kvinnors yrken. 17 augusti lade Marie Leduc till det. avslutade inte boken. 20 jan, Morgan la till den · recension av en annan utgåva. Jag fick stora guldkorn av att läsa den.


16 feb, Christin Roskos betygsatte det gillade det Hyllor: teologi. resonerade inte med det som jag trodde att jag skulle göra, men jag erkänner hennes mångfald av enskilda kvinnor. läste inte vartenda kapitel - återkommer till det för papper 1 resonerade inte med det som jag trodde att jag skulle göra, men jag erkänner hennes mångfald av enskilda kvinnor. läste inte vartenda kapitel - återkommer till det för papper 10 nov, Bethany betygsatte att det inte gillade det Hyllor: facklitteratur. Hon resonerar helt enkelt inte med mig. jag gav upp. Kvinnor och fett Varför är jag så fet? av Sara Benincasa En man skrev till mig för att fråga varför jag gick upp i vikt. Här är mitt svar The Trash Heap Has Spoken av Carmen Maria Machado Kraften och faran med kvinnor som tar plats En tunn linje mellan mor och dotter av Jennifer Egan Hur attityder till kroppen förs vidare genom generationer.


Sex och sexualitet Vad vill kvinnor ha? av Daniel Bergner Hur spetsforskning hjälper till att reda ut de många komplexiteten i kvinnligt begär Män, kvinnor, sex och Darwin av Natalie Angier En kritisk blick på den utbredda uppfattningen att alla män vill spela fältet, medan kvinnor är programmerade för monogamy Lesbian Nation av Ariel Levy När homosexuella kvinnor tog vägen. Reproduktion En födelseberättelse av Meaghan O'Connell Om glädjen med förlossningen Hur länge kan du vänta på att få ett barn? av Jean Twenge Djup oro för möjligheten att få barn senare i livet plågar många kvinnor.


Men nedgången i fertilitet under loppet av en kvinnas 30-årsåldern har översålts. Här är vad statistiken verkligen säger oss – och vad den inte gör The Rise of Fertility Tracking av Moira Weigel Investerare öser pengar på appar som låter kvinnor spåra sin fertilitet. Kan teknikföretag använda data för att förändra världen av kvinnors reproduktiva hälsa? Abort We Do Abortions Here av Sallie Tisdale "Hur orkar du? My Abort av Meaghan Winter En av tre kvinnor gör abort vid en ålder av Hur många pratar någonsin om det? Nya lagar, gamla stigmatiseringar. Slidor, livmoder och menstruation Smeknamn av en vagina av Caitlin Moran Honeypot, flaps, twat; Att byta namn på dina damkronblad är en knepig sak. Jag bryr mig inte om din dumma vulva, det är allt vagina för mig av Lindy West Om ytterligare en person berättar för mig skillnaden mellan en vagina och en vulva kommer jag att börja ringa dem båda "Inside-out-dong-sock John Rock's Error av Malcolm Gladwell Hur villfarelsen i en naturlig månatlig cykel användes för att hjälpa p-piller att hitta acceptans, men kan äventyra kvinnors hälsa Launch Pad av Yudhijit Bhattacharjee Hur en indisk innovatör omvänd konstruktion av saniteten vaddera.


Kvinnor och arbete The Invisible Barriers to Women in Science av Meghan Sullivan Om vi ​​anställer en mindre andel kvinnor som professorer än det finns kvinnor med doktorsexamen har vi i princip kastat bort talangen Maid to Order av Barbara Ehrenreich Politiken för andra kvinnors arbete. Se även Feminism Vad fan är jag och vem fan bryr sig? av Neko Case Don't Peggy Olsen me jävlar! Vad ingen annan kommer att berätta om feminism av Lindy West Gissa vad? Du är en feminist Bad Feminist av Roxane Gay Om jag verkligen är en feminist är jag en ganska dålig kvinna. Kvinnorörelsen av Joan Didion Halva sanningarna, upprepade, autentiserade sig själva.

No comments:

Post a Comment